Prigodnom svečanošću bilježen Svjetski dan učitelja

Datum objave: 05.10.2018

Danas, 05. listopada 2018. godine, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K je u okviru Svjetskog dana učitelja organiziralo prigodnu svečanost za učitelje, nastavnike, profesore i ravnatelje, u Centru za kulturu Mostar. Program je svečano otvorio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, te penzioniranim prosvjetnim radnicima u školskoj 2017/18. god. podijelio Zahvalnice za dugogodišnji, predani rad i doprinos odgojno-obrazovnom procesu.



Svjetski dan učitelja je proglasio UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetski dan učitelja za cilj ima isticanje društvene vrijednosti i utjecaja rada prosvjetnih radnika na razvoj društva u cjelini, stoga se ovaj dan obilježava u više od 100 zemalja u svijetu.

U uvodnim riječima ministar Hadžović je uputio iskrene čestitke prisutnima, kao i svim prosvjetnim radnicima u HNŽ-K povodom Svjetskog dana učitelja.

„Kvalitetno obrazovanje je stub svakog društva, a bez Vašeg vrijednog rada i posvećenosti napredak u društvu bi bio nemoguć. Biti prosvjetni radnik i odgajatelj nije lahko i znači puno više od jednog zvanja. Nastavnik je osoba koja nas ne uči samo gradivo, nego i o životu. Zahvalan sam svim nastavnicima, i mojim od osnovnog obrazovanja pa nadalje, kao i svima Vama koji radite u sektoru obrazovanja i koji na jedan dostojanstven način štitite ovu časnu profesiju i ulažete svoju energiju i trud u temelje obrazovanja u našoj državi. Obrazovanje je bilo u jednoj stagnaciji deset godina, iz koje čvrsto vjerujem, izlazimo, kako sa povećanjima plata, tako sa raznim projektima, edukacijama i posvećenosti, prosvjeti, zaposlenicima i našim učenicima. Smatram da obrazovanje čekaju bolji dani, za što se zalažem i zalagat ću dok sam sa Vama, na mjestu ministra obrazovanja.

Svim našim nastavnicima, učiteljima, a posebno našim penzionerima i onima koji nisu mogli danas biti sa nama, jedno veliko hvala“, kazao je ministar Hadžović.

Lijepom glazbenom numerom, tijekom programa, prisutne su počastili učenici VI. razreda Glazbene škole Ivana Plemenitog Zajca Mostar.

Prisutni su imali priliku poslušati i dva stručna predavanja. Ravnateljica Pedagoškog zavoda, dr. sc. Enisa Gološ, je održala stručno predavanje na temu „Lik i djelo prosvjetnog radnika“, te stručna savjetnica u Zavodu za školstvo, gospođa Radmila Lauš stručno predavanje na temu „Učitelji su važni“.

Gospođa Radmila Lauš je naglasila da je kvaliteta koncept koji se mijenja, a cilj ostaje isti, kvaliteta prilagođena vremenu i potrebama. „Sve što naši učitelji žele jeste uključenost u reforme obrazovanja, stručno usavršavanje u skladu sa svojim potrebama kako bi se profesionalno razvijali, te žele biti prepoznati, poštovani i vrednovani“, kazala je gospođa Lauš, tokom čijeg predavanja su prisutni imali pogledati kratki film na temu „Što želimo za našu djecu“.

Ravnateljica Pedagoškog zavoda dr. sc. Enisa Gološ je također čestitala svim prosvjetnim radnicima njihov dan, sa posebnim željama upućenim onima koji su danas dobili Zahvalnice, penzioniranim prosvjetnim radnicima. „Želim Vam sretan odlazak u penziju, u kojoj želim da dugo uživate, i da budete ponosni na rad koji ste ostavili iza sebe. Vi ste uzori svojoj djeci, svojim učenicima. Odgajatelji, nastavnici, učitelji i profesori su ličnosti koje se poštuju, kojima se vjeruje, i u kojima se vidi velika sigurnost, posebno u onoj ranoj fazi razvoja djeteta, a i poslije.  Svi vi koji učite, podučavate i odgajate naše generacije, neumorni ste u Vašem radu i želim Vam zahvaliti na tome. Kvalitetan odgajatelj, učitelj, nastavnik i profesor ključ je kvalitetnog obrazovanja, a kvalitet nikada nije slučajnost, uvijek je rezultat ozbiljnih namjera, iskrenog truda i vještog djelovanja“, kazala je direktorica Gološ.

U ime prosvjetnih radnika koji su dobili Zahvalnice, prisutnima su se obratili, te zahvalili ministru Hadžović i resornom ministarstvu na prigodnom ispraćanju u mirovinu, gospođa Zrinka Bošković i gospodin Ramiz Katanić 

Galerija

Dokumenti

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti