Posjeta dvostruke svjetske prvakinje u dizanju tegova

Datum objave: 24.09.2018

Danas, 24. rujna 2018. godine, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, je u svoj kabinet ugostio dvostruku svjetsku prvakinju u dizanju tegova, Almiru Lizde i predstavnika Kluba dizača tegova 'Neretva' Konjic, Adisa Karkelju.



Lizde je dugogodišnja članica Kluba dizača tegova 'Neretva' Konjic, koja je na Svjetskom prvenstvu u češkom Trutnovu u rujnu prošle godine oborila svjetski rekord u disciplini deadlift (mrtvo dizanje) sa podignutih 240 kg, te postala svjetski prvak u powerliftingu u kategoriji do 82.5 kg. Ranije se bavila dizanjem olimpijskih tegova, no posljednjih godina isključivo se posvetila powerliftingu. U BiH je relativno nepoznat ovaj sport snage, koji uključuje tri discipline: čučanj, potisak s klupe (bench press) i mrtvo dizanje (deadlift), no to ne umanjuje važnost zapaženih rezultata dvostruke šampionke i svjetske rekorderke.

Ministar Hadžović je ovom prilikom skrenuo pažnju na važnost ulaganja u sport i talente koje Bosna i Hercegovina ima, te poželio puno uspjeha Almiri i Klubu dizača tegova Neretva Konjic u daljem radu, izjavivši kako su za uspjeh najvažniji talenat, volja i trud, ali je vrlo bitno i osigurati uvjete za održavanje treninga i takmičenja.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti