Sastanak ministra Hadžovića sa predsjednikom Body Buidling saveza Republike Turske povodom ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja - Balkan Open Pro- Amateur Mostar 2018

Datum objave: 08.06.2018

Danas, 08. juna 2018. godine, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa predsjednikom Body Buidling saveza Republike Turske, gospodinom Rıfkı Karataşom, predsjednikom NABBA WFF federacije u Bosni i Hercegovini, gospodinom Elvedinom Škaljićem i direktorom MO sporta, gospodinom Amelom Bajgorićem, povodom ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja u body buildingu i fitnessu - Balkan Open Pro-Amateur 2018.Tokom radne posjete, prisutni su razgovarali o ovogodišnjem takmičenju Balkan Open Pro-Amateur koje će se održati 09. juna 2018. godine u 13:00 h u „Herceg Stjepan Kosači“ u Mostaru.

Manifestacija počinje u subotu u 10 sati na Starom mostu, odakle ulicama grada kreće veliki defile takmičara prema Hrvatskom domu 'Herceg Stjepan Kosača', gdje će biti upriličeno svečano otvorenje takmičenja u 13:00 sati.

Na takmičenju će učestvovati preko 100 takmičara iz mnogih zemalja svijeta, u kategorijama body building, fitness, sport, bikini, te mnogim drugim disciplinama, a samo iz Turske će prisustvovati preko 50 takmičara.

U sklopu radne posjete, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i gosti iz Turske su posjetili i spomen-obilježje na Šehitlucima.

Prisutni su se zahvalili ministru Hadžoviću na podršci, kao i podršci resornog Ministarstva.

Ministar dr. sc. Rašid Hadžović je istaknuo da ovo takmičenje predstavlja zaista značajan događaj za grad Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton, te da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK kao jedan od sponzora ovog takmičenja podržavati sportske događaje i projekte koji predstavljaju pozitivne primjere u gradu Mostaru i našem kantonu i u budućnosti.

Galerija