Uspješno održan šahovski turnir srednjih škola sa područja Grada Mostara

Datum objave: 02.02.2019

Danas, 02. Februara 2019. godine, u hotelu Bristol u Mostaru, u organizaciji SK Mostar i SK Zrinjski, održan je šahovski turnir za srednje škole sa područja Grada Mostara. Turnir je otvorio i prisutnima se obratio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović.



Na turniru je učestvovalo trinaest srednjih škola sa područja Grada Mostara, a ukupno je odigrano pet kola.

Učenici srednje Elektrotehničke škole su odnijeli pobjedu, dok su drugo mjesto osvojili učenici United World Koledža, a treće učenici Gimnazije Mostar. Turnir je prošao u najboljem redu, uz fer i korektnnu igru učesnika iz svih škola.

Ministar Hadžović je poželio mnogo uspjeha učesnicima turnira, kao i tokom budućeg školovanja. „Želim vam mnogo uspjeha na današnjem turniru, ali i pri izboru budućih zanimanja i u budućem školovanju. Nadam se da ćete prilikom odabira istih donijeti ispravne odluke i dobro razmisliti, kao što to radite tokom igranja šaha, igre koja je namjenjena za one koji pronicljivo razmišljaju i donose pametne odluke. Zaista vjerujem da ćete jednoga dana vi biti oni koji će donositi važne odluke u našem društvu i biti istaknuti građani našeg grada i domovine“, kazao je ministar Hadžović.

Galerija

Projekti