Posjeta ministra Hadžovića Područnoj školi u Vranjevićima

Datum objave: 03.10.2018

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je jučer, 02. oktobra posjetio Područnu školu u Vranjevićima, sa direktorom Osnovne škole Blagaj i navedene područne škole, gospodinom Zlatkom Čerkezom, povodom donacije klima uređaja za školu čime su omogućeni kvalitetniji uslovi za odvijanje nastavnog procesa.



Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr.sc. Rašid Hadžović se zahvalio donatoru klima uređaj i naglasio značaj ovakvih investicija u područne škole, te nastavak poboljšanja uslova za odvijanje obrazovno- odgojnog procesa u istim. „Donaciju klima uređaja smo dobili putem nekoliko projekata, i zaista će biti od pomoći našim učenicima za svakodnevno odvijanje nastave. Ovo je jedan početak našeg budućeg djelovanja i pronalaženja načina kako da pomognemo područnim školama, jer svi naši učenici zaslužuju kvalitetno obrazovanje i kvalitetne uslove za odvijanje nastave. U zadnje tri godine smo prekoračili preko pola miliona konvertibilnih maraka i uspjeli nabaviti opremu za škole, kao i sredstva za edukaciju nastavnika“, kazao je ministar Hadžović i dodao da će Ministarstvo nastaviti vrijedno raditi i truditi se da implementira sve kvalitetne projekte u HNK, i poboljšavati uslove u školama u svrhu postizanja željenog cilja, a to je kvalitetno obrazovanje za sve.

Direktor Osnovne škole Blagaj, i područne škole u Vranjevićima, gospodin Zlatko Čerkez, se zahvalio ministru Hadžoviću na njegovoj incijativi za poboljšanje uslova, što je rezultiralo doniranjem klima uređaja, kao i na cjelokupnom doprinosu školi.

Galerija

Projekti