2. Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

Datum objave: 05.09.2018

U okviru ERASMUS+ Projekta (LNSS): Umrežena biblioteka- službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama zapadnog Balkana, 2. Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama (NAD) će se održati u petak, 07. septembra 2018. godine, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 11:00 do 13:00 sati.



Manifestacija je koncipirana kao usavršavanje osoblja i reforma bibliotekarskih usluga koji će se održati u zemljama zapadnog Balkana kroz usavršavanje osoblja i reformu knjižničnih usluga.

Predavači ove godine su iz Nacionalne i Sveučilišne Knjižnice Zagreb, savjetnica za školske knjižnice sa ogromnim iskustvom u planiranju i unaprjeđivanju razvoja školskih biblioteka, gospođa Frida Bišćan; pokretač i realizator mnogobrojnih projekata vezano za biblioteke na području BiH i šire, dr. sc. Ratko Knežević sa Univerziteta u Bihaću.

NUB- Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH, Virtualna biblioteka BiH sa svojim timom odabranih stručnjaka u saradnji sa kolegicom sa Sveučilišta u Mostaru, će po prvi put predstaviti novitete u postojećim bibliotečko-informacionim sistemima COBISS.BH i E-CRIS.BH.

U sklopu manifestacije bit će upriličena raspodjela stručnih publikacija vezano za rad u knjižnicama.

Projekti